5 redenen waarom je met een vastgoedmakelaar je huis verkoopt



Zelf je huis verkopen kan en mag. Maar het geeft je wel een hoop papierwerk. En je moet dan ook advertenties plaatsen, de reacties beantwoorden, de bezoeken doen en hopen dat er iemand toehapt. En wat als er een bod komt? Ben je dan zeker dat alles volgens de regels gaat verlopen? 

Daarom kiezen steeds meer mensen voor een vastgoedmakelaar. Want de meerwaarde die een professional geeft, valt niet te onderschatten. We geven je hier 5 belangrijke redenen waarom je beter met een vastgoedmakelaar verkoopt:

1. De juiste prijs

De verkoopprijs van uw huis is geen exacte wetenschap. Het aantal slaapkamers, de staat van de keuken en badkamer of de ligging spelen natuurlijk een rol. Maar daarnaast is er het spel van vraag en aanbod tijdens de periode dat je wil verkopen. Je vastgoedmakelaar kent de lokale vastgoedmarkt door en door. Het is zijn job. En dus kan hij jou het beste adviseren om de juiste vraagprijs te bepalen. Want met een te hoge prijs maak je geen kans tegen gelijkaardig aanbod in je buurt. Is de prijs te laag, ja dan verlies je natuurlijk geld.


2. Alles wettelijk in orde

Bij de verkoop van vastgoed zijn er heel wat wettelijke regels. Zo moet je onder meer een EPC-attest hebben, net als een bodemattest en een attest van je elektrische keuring. Je dient als verkoper ook heel wat inlichtingen te verzamelen, zoals over de stedenbouwkundige vergunning en of jouw eigendom al dan niet in overstromingsgevoelig gebied ligt. Met een vastgoedmakelaar hoef je jou daar geen zorgen om te maken. Want hij zorgt dat je dossier altijd voldoet aan alle wettelijke regels. Zo vermijd je boetes of zelfs een verkoop die afspringt.


3. Je huis komt veel meer in de kijker

Als particulier kun je een advertentie op Immoweb plaatsen. Of zelfs een zoekertje in een krant. Terwijl een vastgoedmakelaar een echte marketingmachine in gang zet om jouw huis te promoten. Natuurlijk ook op Immoweb. Maar ook op zijn eigen website en zijn sociale media, die voor veel huizenjagers in de regio een belangrijk referentiepunt zijn. Daarnaast heeft elke vastgoedmakelaar een uitgebreid netwerk met de contactgegevens van mensen die op zoek zijn naar hun nieuwe droomwoning. Zij krijgen jouw huis netjes in de mailbox gepresenteerd. Bovendien zorgt een goede vastgoedmakelaar ook dat de presentatie van je pand tip top is, compleet met professionele foto’s.


4. Sterker in de onderhandelingen

Als verkoper sta je veel sterker met een vastgoedmakelaar. Want zijn bemiddeling is van onschatbare waarde wanneer je met een mogelijke koper onderhandelt over de prijs. Hij zal je bijstaan met het juiste advies, op basis van zijn jarenlange kennis en ervaring. Zo ben je zeker dat je pas een bod aanvaard aan de best mogelijke voorwaarden.


5. Een makelaar kost minder dan je denkt

Je wint niet alleen veel tijd en kopzorgen. Dankzij de expertise van een vastgoedmakelaar raakt je pand niet ‘verbrand’ door een onrealistische vraagprijs of een te lange periode dat het te koop staat. Zodat je sneller kan verkopen aan een vaak betere prijs, dan dat je het zelf zou doen.
En ook zijn er geen onaangename verrassingen eenmaal de verkoop wordt afgerond. Want het is jouw makelaar die zorgt dat de notaris een compleet dossier heeft om de akte weldra te verlijden.




Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons