Veranderingen vanaf 01 januari 2020 - Gezin & geld



Een nieuw jaar brengt veranderingen met zich mee.

Wij zetten de veranderingen m.b.t. gezin & geld even op een rijtje:

Kinderbijslag
Sommige bedragen in de kinderbijsalg worden niet geïndexeerd. Zo wordt het basisbedrag voor het derde en volgende kind bevroren. Daardoor grijpt een gezin met drie kinderen na vijf jaar naast zo'n € 27/maand.
Ook de leeftijdstoeslagen voor kinderen als die 6, 12 en 18 jaar worden, worden niet geïndexeerd. Let wel: dit alles geldt enkel voor kinderen die voor 2019 zijn geboren. Kinderen die na dit jaar zijn geboren, vallen onder het nieuwe Groeipakket.

Dienstencheques
Dienstencheques worden duurder. De aankoopprijs blijft onveranderd, maar de belastingvermindering wordt verlaagd naar 30% naar 20%. Daardoor zal de werkelijke kostprijs van een cheque ( € 9) na belastingvermindering € 7,20 bedragen in plaats van € 6,30.

Thematisch verlof
Alleenstaanden die een thematisch verlof (ouderschapsverlof, verlof voor medische bijstand en palliatief verlof) nemen om voor hun kind te zorgen, zullen vanaf 1 januari hun RVA-uitkering met 4,5% zien verhogen.

Woonkredieten
Vanaf januari zal u voor een woonkrediet voor uw gezinswoning maximaal 90% van de aankoopwaarde kunnen lenen. Dit betekent dat u de aankoopprijs (10%) en de kosten (registratierechten en notariskosten) zelf zal moeten financieren. Tot voorheen kon u 125% van de aankoopprijs lenen.

Rechtsbijstandverzekering
In uw belastingaangifte 2020 zal u voor het eerst een belastingvermindering voor een rechtsbijstandsverzekering kunnen vragen. Voor premies die zijn betaald vanaf 1 september 2019 kunt u tot € 310 fiscaal inbrengen, wat recht geeft o een belastingvermindering van € 124.

(Bron: hbvl.be)

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons