Verkopen onder BTW-stelsel





Met deze blog willen we even duidelijk maken wanneer u uw woning of appartement onder het BTW-stelsel kan verkopen.

Nieuwe woning

U kan uw woning onder het BTW-stelsel verkopen maar enkel en alleen als het om een ‘nieuwe’ woning gaat.
De ouderdom van een woning wordt bepaald door de eerste ingebruikname. Dat is de datum waarop de woning voor de eerste keer bewoond werd.
Een woning is ‘nieuw’ wanneer zij uiterlijk op 31 december van het tweede jaar volgend op het eerste jaar van de eerste ingebruikname of de eerste inbezitneming wordt geleverd.

Voorbeeldsituatie

U heeft uw woning voor de eerste keer in gebruik genomen in 2017 dus u kan de woning met BTW verkopen na het verlijden van de verkoopakte tot 31 december 2019.

Betaalde BTW terugvorderen

De nieuwe koper betaalt bovenop de verkoopprijs 21% BTW. Doordat de koper BTW moet betalen, moet hij geen registratierechten meer betalen.
Waarom kies je als particuliere verkoper om te verkopen onder het BTW-stelsel? Dan kan de verkoper de BTW die hij zelf betaalt bij de aankoop van de woning op die manier terugvorderen bij verkoop van de woning. Dit is dus interessant voor een verkoper.


Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons