Het EPC van de een appartementsgebouw



Vanaf 2022 is een EPC verplicht voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Zo krijgt de mogelijke koper of huurder een idee van de energiezuinigheid van het volledige gebouw. Het EPC van de gemeenschappelijke delen toont hoe energiezuinig de gangen, de gemeenschappelijke stookruimte, het dak ... zijn.

Wie is verantwoordelijk?

De eigenaar of de vereniging van mede-eigenaars.

Voor welke gebouwen is het verplicht?

De verplichting geldt voor alle gebouwen met minstens twee appartementen en staat dus los van de verkoop of verhuur van appartementen in het gebouw.

Voor nieuwbouwappartementen is het EPC van de gemeenschappelijke delen verplicht tien jaar nadat de stedenbouwkundige vergunning is uitgereikt.

Geldigheid van het EPC

Vanaf 2020 kan het EPC al opgemaakt worden, zodat eigenaars van appartementsgebouwen tijdig aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. U heeft dus twee jaar de tijd om het EPC te laten opmaken.

Het EPC is tien jaar geldig, maar moet aangepast worden bij werken die invloed hebben op de energetische prestaties van de gemeenschappelijke delen.

Wat staat er op het EPC?

Het EPC bevat informatie over de huidige energetische toestand van het gebouw.

Belangrijk zijn de aanbevelingen om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. Dat geeft de verschillende eigenaars van het gebouw op een snelle en eenvoudige manier inzicht in wat er nog moet gebeuren om het gebouw energetisch in orde te maken.


Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons