Vlaams Parlement keurt verplicht asbestattest goed!



Het Vlaams Parlement heeft het decreet dat de invoering van een asbestinventarisatie regelt woensdag goedgekeurd. Dit moet leiden tot een versnelde asbestafbouw.

Het nieuwe decreet maakt een asbestinventaris verplicht bij de overdracht van elk gebouw van voor 2001. Dat resulteert in een attest dat deel gaat uitmaken van de notariële akte. Het attest zal aan de koper de nodige info verschaffen over het al dan niet aanwezig zijn van asbest in de woning.

De exacte datum van de inwerkingtreding van deze verplichting moet nog vastgelegd worden, maar zou er tegen het einde van dit jaar komen.

Naast de invoering van de inventaris, wordt ook werk gemaakt van de versnelling van asbestafbouw. In 2018 is er al 9 miljoen euro verdeeld over de gemeenten om asbestverwijdering te versnellen. Vanaf dit jaar wordt jaarlijks 10 miljoen euro voorzien. Er wordt ook 7,5 miljoen euro geïnvesteerd om schoolgebouwen asbestvrij te maken.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons