Sloop- en heropbouwkorting van € 7500



In verschillende steden in ons land betaalt u 6% BTW i.p.v. 21% als u een woning afbreekt en opnieuw opbouwt. De Vlaamse Minister van Energie, Bart Tommelein, voert een sloop- en heropbouwkorting van € 7500 in voor al wie niet van dat verlaagd BTW-tarief kan genieten.

In 13 Vlaamse steden (waaronder Genk en Hasselt) genieten ze van een verlaagd BTW-tarief van 6% i.p.v. 21% als u een woning afbreekt en opnieuw opbouwt. De Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein voert een sloop-en heropbouwkorting van € 7500 in voor al wie niet van dit verlaagd BTW-tarief kan genieten. De Vlaamse regering heeft in 2019 15 miljoen euro voorzien. Zo kunnen ze elke Vlaming met een vervallen woning een duwtje in de rug geven.

Enkel particulieren die tussen 01/10/2018 en 31/10/2019 een omgevingsvergunning hebben aangevraagd voor sloop én heropbouw en die geen aanspraak kunnen maken op het tarief van 6% BTW, komen hiervoor in aanmerking.

De premie wordt binnen de 3 maanden uitbetaald nadat de sloopwerken zijn vastgesteld.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons