Wanneer moet een stookolietank gekeurd worden?


Als u een stookolietank hebt met een opslag van <5000 kg heeft u een volgende verplichting:
  • een ondergrondse stookolietank moet om de vijf jaar gecontroleerd worden. Een ondergrondse stookolietank die voor 01/08/1995 in gebruik genomen werd, moest voor 1/08/2002 een eerste keer een periodieke controle ondergaan.
  • een bovengrondse stookolietank moet sinds 01/03/2009 na ingebruikname niet meer periodiek gecontroleerd worden. Alleen de controle bij de plaatsing is verplicht.

Als het gaat om een tank die voor 01/03/2009 in gebruik werd genomen, dan bepaalt de datum op het laatste onderhoudsattest of er nog een controle nodig is. Als deze datum voor 01/03/2009 is dan moet u toch uw bovengrondse tank nog een laatste keer laten controleren. Als het later is dan bent u niet meer verplicht de tank te laten controleren.
  • een bovengrondse stookolietank die voor 01/08/1995 in gebruik genomen werd, moest voor 01/08/2003 een eerste periodieke controle ondergaan.

Als u een stookolietank heeft van ≥ 5000kg
  • Een ondergrondse tank moet minimum 2-jaarlijks een beperkt onderzoek ondergaan en om de 15 jaar een grondig algemeen onderzoek ondergaan. Als u een tank heeft van gewapende, thermohardende kunststof bent u vrijgesteld van het grondig algemeen onderzoek.
  • Een bovengrondse stookolietank moet om de 3 jaar een beperkt onderzoek ondergaan en als de tank een inhoudsvermogen heeft van ≥ 20.000 liter, moet er bijkomend om de 20 jaar een algemeen onderzoek ondergaan.

U, als klant, moet hier niemand voor aanstellen. Wij laten de deskundige met u contact opnemen voor een afspraak.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons