Wat is een postinterventiedossier?


Een postinterventiedossier (PID) is een bundel van documenten en informatie van uw onroerend goed die een nieuwe eigenaar na het verlijden van de authentieke akte ontvangt van de vorige eigenaar om zo een inzicht te krijgen over de gegevens van de architect en aannemers, indelingsplannen, lastenboek met de gebruikte materialen, technische documenten (elektriciteitsplan, plan van waterleiding, ventilatie…), facturen, garantiebewijzen en gebruiksaanwijzingen.

Een PID is verplicht voor elk onroerend goed dat gebouwd is met een bouwvergunning die afgeleverd werd na 01/05/2001 en kan enkel opgemaakt worden door een veiligheidscoördinator of een architect.

Een PID is ook verplicht voor (verbouwings)werken die u na 01/05/2001 in de woning heeft uitgevoerd, zonder dat hiervoor een stedenbouwkundige vergunning voor nodig was. In dit geval kan de eigenaar een PID zelf samen stellen.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Ontdek Meer

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u interesse in een bepaald pand? Neem dan zeker contact op zodat we u verder kunnen informeren. Of een bezichtiging met u inplannen.

Contacteer Ons